vrijdag 30 april 2010

Boskap Heiderijk onderwerp Gemeenteraad Groesbeek.Op donderdag 29 april stond de massale boskap van de bossen tussen Nijmegen, Groesbeek en Mook voor het eerst op de agenda van een gemeenteraad van een van de betrokken gemeenten.

Tot nu toe was het plan “Heiderijk” angstvallig buiten de publieke discussie en democratische besluitvorming gehouden.

Met zeker 80 actievoerders puilde de raadszaal uit. De projectleider van Heiderijk, Leon Ruesen had het er duidelijk moeilijk mee. Hij heeft de hand in eigen boezem gestoken wat betreft de slechte informatievoorziening vooraf, en heeft beloofd bij de uitvoering van de volgende fasen omwonenden te betrekken.Bij de gemeente Groesbeek waren ze zo'n aanloop van burgers niet gewend. Wij als tegenstanders van de boskap hadden een hoop vragen en even later de raadsleden ook. Dat kon natuurlijk niet direct goed beantwoord worden, dat zal in de raadsvergadering van 3 juni gebeuren.

Actiegroep Red ons bos waardeert de erkenning van Heiderijk dat de informatievoorziening slecht was. Voor ons is echter de vraag of Heiderijk bereid is ons mee te laten praten over het behoud van ons bos, of alleen over op wat voor manier de volgende fase van de boskap wordt uitgevoerd.

Wij vragen u aandacht te besteden aan de deze zitting van de gemeenteraad van afgelopen donderdag, en wijzen u reeds op de volgende raadvergadering van 3 juni 2010, waar weer de massale bosvernietiging op de agenda zal staan.

Bijdrage van Paul Baken

Factsheet uitgedeeld door Heiderijk

Analyse van Hans Peters van Sociaal Groesbeek over deze bijeenkomst (30 april 2010)

Analyse van Resterende Onduidelijkheden na presentatie Eerste Factsheet.

Foto's gemaakt door Nijn Glaser.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten