woensdag 26 mei 2010

Commissievergadering Heumen 25 mei 2010

Op dinsdagavond 25 mei 2010 is de commissievergadering in Heumen geweest. We kunnen stellen dat we succes geboekt hebben! Er werd door de commissieleden verschillend gedacht over de plannen, maar met name CDA en VVD waren behoorlijk kritisch. CDA gaat de volgende week in de gemeenteraadsvergadering een motie indienen om het plan 5 – 10 jaar stil te leggen, om eerst het resultaat af te wachten. Ook de partij “samen verder” wil eerst kijken hoe het zich ontwikkelt.

De wethouder heeft een vergunning verleend, ziet nu pas wat voor impact het plan gehad heeft, en wil de evaluatie van fase 1 een rol laten spelen in het al dan niet verlenen van een vergunning voor de volgende fasen.

Paul Baken van Red ons Bos heeft een bijdrage geleverd welke je hier kunt lezen.

Daarnaast waren er ook bijdragen van Alex de Meijer van Milieudefensie Nijmegen. Ook was er een mevrouw die actief lid is van milieudefensie en Gelderse milieufederatie die duidelijk tegen de heiderijkse kap was.

Onverwacht was er een spreker van de universiteit: prof. dr. N. Zwart een natuurfilosoof, die een praatje hield over het plan Heiderijk en zei dat hij het een slecht plan vond en dat de uitkomst al bedacht was voordat het plan geschreven was. Hij leek Stichting Kritisch Bosbeheer te citeren, maar kende dit rapport nog niet! Lees zijn bijdrage ook op deze site: Natuurbeheer of Subsidiejacht?

Ook was er een vrouw die een emotioneel verhaal deed, over wat het haar doet hoe er ingegrepen is. Ze keek daarbij de heren van Heiderijk aan wat indrukwekkend was.

Ook was er nog iemand van de Hatertse Vennen, over hoe moeizaam het grootschalige project daar is, met slecht resultaat.

Project Heiderijk werd middels een presentatie verdedigd door de Unie van Bosgroepen namens de heer Jans en de heer Arts.

1 opmerking: